Boeken

MAF berichten vanuit een ontregeld brein

9789081959407

Met gevoel voor humor beschrijft Gerard de Bruin het aangrijpende verhaal over zijn leven met een hersenstoornis. Vanaf het moment dat twee steken in zijn hoofd zijn leven voorgoed veranderden, is hij begonnen met het schrijven van zijn MAF berichten. Over zijn ziekte en revalidatie, over terugval en moedig doorgaan, over onzekerheid en hoop, over angst en woede, over frustratie en acceptatie.

Buiten gewoon

Figuur

In deze bundel belicht ‘observeur’ Gerard de Bruin in 50 nieuwe MAF berichten de schoonheid van alledag. Door de werkelijkheid met een vergrootglas nader te bekijken, veranderen prozaïsche gebeurtenissen in het werk van deze auteur niet zelden in onuitwisbare poëtische miniaturen. De lezer kan zich in deze bundel spiegelen aan fascinerende, hilarische en ontroerende verhalen, geschreven door iemand die mens en natuur soms niet begrijpt maar ze per saldo intens liefheeft.

MAF berichten, mijn onvolmaakte zelf

Het is coverconfronterend om te zien hoe wij als medemens te kort kunnen schieten. In het tweede boek van Gerard de Bruin vertelt hij over zijn dagelijkse bezigheden en de reacties van zijn medemensen. Ondanks zijn chronisch ziek zijn, met zijn ernstige beperkingen, probeert Gerard van elke dag iets te maken. Het is indrukwekkend om te zien hoe hij dat doet. Waar wij het nog geen vijf minuten vol zouden houden, heeft Gerard dit vijf jaar vol moeten houden. Waarom hij, vraagt Gerard zich af, terwijl een steeds donker wordende wolk boven zijn leven samenpakt. Het onweer barst los, het lijden is uitzichtloos. Tot het hem teveel wordt en het wachten is op Bevrijdingsdag.